Deze website is momenteel in bewerking.

BplusC locatie Muziekhuis

BplusC locatie Muziekhuis

BplusC, Bibliotheek en Centrum voor Kunst en Cultuur, gebruikt voor zijn lessen, cursussen en bibliotheekdiensten diverse locaties in de stad.
BplusC Muziekhuis is een multifunctioneel muziekcentrum in het hartje van Leiden. Oefenen, optreden en opnemen komen in één pand samen. Het gebouw aan de Middelste Gracht 123 huisvest de Qbus-zaal, tien oefenruimtes waarvan acht compleet met backline en twee drum-/solistencabines, een bar/ontmoetingsruimte en een geluidsopnamestudio. Ook is onze afdeling pop-, jazz- en wereldmuziek gehuisvest in het Muziekhuis. Zo’n vijftig bands repeteren zeven dagen per week in het Muziekhuis.

De Qbus-zaal is een volwaardige concertzaal, voorzien van een podium, waar maximaal 250 mensen tegelijk kunnen genieten van optredens. Zowel beginnende als gearriveerde artiesten in de meest uiteenlopende genres treden hier op.

Opleiden
De Popschool van BplusC is dé plek waar je een carrière als popidool kunt beginnen! Schrijf je in voor drums, basgitaar, elektrische gitaar, toetsen of zang (pop en jazz) en doe meteen mee aan de Popschool. Hierdoor heb je drie weken les op het door jou gekozen instrument (of zangles) en in de vierde week speel je in een band op je eigen niveau. Om podiumervaring op te doen treden de popbands van de Popschool ook op in de Qbus-zaal.

Uiteraard is het ook mogelijk lessen drums, basgitaar, elektrische gitaar, toetsen of zang (pop en jazz) te volgen in het Muziekhuis zonder mee te doen aan de Popschool. Het team van deskundige en enthousiaste docenten adviseert je graag over de verschillende mogelijkheden.

Bandcoaching
Ook biedt BplusC de mogelijkheid tot het huren van een oefencabine met bandcoaching. In dat geval kun je bijvoorbeeld iedere week een cabine huren en komt de bandcoach jullie in de vierde week begeleiden. De bandcoach kan je helpen met samenwerken, naar elkaar luisteren, bandpresentatie, nummers uitzoeken (repertoire) en eigen nummers maken. De combinaties van een oefenruimte huren en bandcoaching zijn flexibel.

Oefenen
Het Muziekhuis beschikt over een groot aantal geluiddichte oefencabines,
variërend van 7 m2 tot 36 m2. De oefencabines worden in blokken van 4 uur verhuurd, drum-/solistencabines zijn per uur te huur. Wil je gebruik maken van een oefencabine? Bel of loop even bij ons binnen. Op zaterdag en zondag is het alleen mogelijk te repeteren via reservering vooraf. Je kunt een ruimte tot twee weken vooruit reserveren via 071-514 57 55. Er is altijd een instrumentbeheerder (IB’er) aanwezig bij wie je terecht kunt voor vragen.

Backline
In elke cabine is de volgende standaard backline aanwezig: 1x Peavey Bandit 112 gitaarversterker, 1x Peavey TNT 115 basversterker, 1x Pearl drumset vijfdelig met pedaal (zonder bekkens), 1x zanginstallatie met twee microfoons plus standaards. Wil je iets uit deze set gebruiken? De kosten voor het gebruik vind je terug in het prijsoverzicht op de volgende pagina.

Naast deze backline kun je altijd uitbreiden naar meer. Zo zijn er keyboards, bekkensets, conga’s, gitaar-, bas- en keyboardversterkers, microfoons en standaards aanwezig. Je eigen apparatuur gebruiken is uiteraard ook mogelijk.

Contract
Naast het huren van een oefencabine is het ook mogelijk apparatuur en instrumenten te huren. Je kunt kiezen voor het huren per keer (kosten per 4 uur) of voor een contract. Dit is voordeliger en je oefent op een vaste tijd in een vaste ruimte op een vaste dag. Je ontvangt hiervoor dan iedere twee maanden een factuur. Met een contract kun je ook opbergruimte huren om je eigen apparatuur in op te slaan.

Adres

Middelste Gracht 123
2312 TH Leiden

Kaart